ALVA JOHANSSON

Alva Johansson, 19 år 
Ansvarig på DansBruket
 

UNDERVISAR: Contemporary-Balett, HipHop/Street, ChoreoClass, Femenine Vibe, Dancehall,Modern/Contemporary, Jazzteknik &flexibilitet, Crew Evolution, Crew 24-skyline

ÅLDER: Barn, Ton/vuxen
NIVÅ: Enkel-Avancerad 
 

 Alva!  En ambitös, energisk och positv tjej som tog sina första danssteg vid 3-års ålder och har inte sutat dansa sedan dess. Hon har besökt olika dansskolor runt om i sverige där hon under åren packat sin ryggsäck med utbildning och erfarenheter.


Hon tar fortfarande flera dansklasser i veckan på andra dansskolor då största möjliga utveckling och insperation alltid är ett mål. Parallelt skapar hon ständigt projekt, shower och andra tillstänningar för att sprida dansglädjen till andra. Hon får utlopp för sitt stora undervisningsintresse genom undervisning på DansBruket, men även andra dansskolor. Utöver detta är Alva även ansvarig på DansBruket samt sköter adiminstrativt arbete.
 

"Jag älskar att själv att ta plats på dansgolvet, men framförallt att se andra utvecklas individuellt till sina egna dansare. Att få vara en förebild och en vägledare är ett ansvar jag älskar att bära. Jag vill få alla elever, nya som gamla att lyckas efter sin egna förmåga och viktigast av allt, ha roligt. Alla kan dansa!"


Utbildning:

* Dansat i 17 år på olika dansskolor i sverigie 
* Bred grund inom flertal olika dansstilar
* Medverkat i flera dansföreställningar och tävlingar.
* Medverkat på olika event och workshops.
* Skapade projektet  Summer Dance Camp
* Ägnat sig åt olika former av pedagoiskt arbete
* Arbetar idag på skola med olika pedagogiska roller
* Efarenhet av teamledaroll och utbildad teamledare

* Vinnare av distriktfestivalen i Danskarusellen 2021/2022
* Skapade dansshowen "Are you ready?" 2022
* Skapade dansshowen "Human" 2023


Danspedagog sedan 3 år tillbaka på flera dansskolor: 
Avancerad dansteknik, HipHop, Street, Commercial, House, Street Kids, Funky Kids, Star Kids, Street Jazz, BarnBalett, Girly style, Ragga/Dancehall, Jazz, MIX and MOVE och Crew Evolution med inriktning Modern, jazz och Contemporary

 

NEA MÖLLER 

Nea Möller, 15 år 
Danspedagog 
 

UNDERVISAR: HappyJazz,  MIX and MOVE 
ÅLDER: 8-12 ÅR
NIVÅ: Enkel - Fortsättning 
 

Nea! ny danspedagog på Dansbruket som vi välkomnar med öpppna armar. En sprallig energisk tjej med kreativitet i överflöd. Nea har dansat sedan starten på DansBruket och sedan dess varit kvar och tagit alla klasser hon kan för största möjliga utveckling. Efter att ha dansat i 11 år har hon skapat sig en bgred grund inom flertal olika stilar och är sedan två år tillbaka, medlem i Crew Evolution där hon två dagar i veckan tränas hårt koreografisikt, stilbredd, egenskapande, teknikarbete och styrketräning. Nea har även  stor erfarenhet av att delta i shower och event, samt en vana vid barn och pedagoiskt arbete. 

Nea tar fortfarande flera dansklasser i veckan för att fortsätta sin utvckling inom dans, samt hämta insperation att sprida vidare i sin egna undervisnig. Nea är och har länge varit en stor insperation för andra barn på dansskoolan. 
 

Utbildning:
* Dansat olika dansstilar  i 11 år 
* Medlem i Crew Evolutuion 
* Praktik på DansBruket 
* Praktik på förskolor
*Medverkati flertal shower och andra tillställningar 
* Arbetat  som danslärare på summer Dance Camp 2023

MILLA JOHANSSON 

Milla Johansson, 16 år 
Danspedagog 
 

UNDERVISAR:  Star Kidz, Sunshine Kidz, Cool Kidz, Show Kidz, Super Kidz

ÅLDER: 2-7 år
NIVÅ: Enkel 

Vi säger hej och väökomen till vår nya otroliga danspedagog Milla! 
En livfull, sprallig och målmedveten tjej som började sin danskarriär som 6åring.  Men efter en paus från dansen var det  inte förens som 13 åring som Milla insåg sin passion och lycka hon delade till dansen, vilket idag blivit hela hennes liv. Hon har en grund inom flertal stilar och erfarnhet av alltfrån Street till Jazz och Contemporary. Närmst hjärtat ligger kreativt skapande samt att få andra att nå samma kärlek och lycka för dansen som hon själv. 

Milla ska nu påbörja sin tre-åriga dansartistutbildning på Lunds Dans och Musikal Gymnasium, där hon ser fram emot utveckla vidare sina danskunskaper. Utöver detta ser hon till att konstant fylla på med insperation och utveckling genom att fortsätta ta dansklasser utanför skolan flera dagar i veckan, inom flertal stilar. 

”På mina dansklasser  barnens glädje för dansen i centrum. Mitt mål är att ge alla barn fjärilar i magen av  dans och rörelse, samt att komma ut från varje lektion med ett leende på läpparna och känna lägtan att få komma tillbaka"

Utbildning:
* Dansat i 7år på olika dansskolor
* Medverkat i flertal dansshower och föreställningar
* Erfarenhet av service - inskolar ny personal 
* Erfarnhet av påedagogiskt arbete - bla. barnvakt 
* Elev på Lunds dans och musikalguymnasium 

TEXAS NILSSON 

Texas Nilsson, 16 år
Danspedagog 

 

UNDERVISAR:  Sunshine Kidz, Cool Kidz, 
ÅLDER: 4åringar & 5åringar
NIVÅ: Enkel 

´

Hej säger vi och ger ett varmt välkomnande till vår nya grymma danslärare Texas!! En ung kille men med  erfarnhet i massor.
Texas har en bred grund inom flertalet dansstilar med lite extra fokus och erfarnhet av Balett och Jazz. Idag är han elev på Lunds dans och musikal gymnsaium parallelt som han tar dansklasser på sin fritid och tillägnar en hel del åt att bland annat tävla i SM och 2023 vann han guld i artistisk pole. Vi ser honom även delta i shower, event och har bakgrundsdansat i en musikvideo. 

Dansen ligger Texas varmt om hjärtat vilket gör honom till en grym danslärae och förebild för barn och unga. Texas har erfarnhet som danslärare sedan tidigare då han även undervisar på Höörs Dancenter. Vi ser otorligt mycket fram emot att vällkomna ännu en stor talang och insperation till vår dansfamilj!


Ubildning: 
* Utbildad i pedagogik för barn & ungdommar
* Utbildad i "hur man är en bra ledare"
* Arbetat som danspedagog sedan 2019
* Dansat olika dansstilar för olika lärare  sedan 2014
* Medverkat i flertal dansshower och föreställningar
* Tävlar i SM och tog guld 2023
* Elev på Lunds dans och musikalguymnasium - utbildning dansartist

JOHANNA GUNARSSON

Johanna Gunnarsson, 31 år

Dansbrukets grundare 


UNDERVISAR: Mammaträning, Crew 24-skyline


ÅLDER: 10-14 år
NIVÅ: Enkel-Avancerad 

Johanna! grundare av dansskolan och nu äntligen tillbaka som danspedagog igen i vårat nystartade crew, Crew24-Skyline.
 Johanna är en stor glädjespridare och får alla till att dansa och känna gläje till musiken.  Hon har tidigare undervisat alla grupper ensam på DansBruket, men har idag sitt fokus på att fortstta utvecka mammagrupperna på DansBruket med hjälp av PT och coaching.  Hon har alltid haft ett stort intresse för träning och hälsa och 2015 tilldelades Johanna ett stipendium av Lions Club i Vinslöv.

 Hon har under flera terminer och sommarkurser haft barngrupper med inriktning på street- och jazzdans. Med engagemang och naturlig auktoritet får hon barn som vuxna att trivas och utvecklas i sin egen takt. Johanna har flera års erfraenhet et av både undervisning och coaching när det gäller träning, yoga dans och mammaträning och har en hel del utbildningar i ryggen. 


Utbildning:
* Estetiskt Program med inriktning dans på C4 - Kstad
* 3-årig utbildning till dansartist vid LDMG
* Certiferad Zumbainstruktör
* Deltagt  i Danskarusellen 2020
* 2016 - SAFEs vidareutbildning inom träning under och efter graviditet.
*Avancerad Utbildning i balett, jazz, contemporary och yoga vid Trinity Laban Concervatorie of Dance i London. Danspedagog sedan 14 år tillbaka: 
Avancerad dansteknik, Body stretch,  House, Street Kids,  Street Jazz, Balett, Girly Ragga/Dancehall, Jazz, PowerJazz, Conteporary Jazz etc. 

SAGA NILSSON

Saga Nilsson, 16 år 
Danspedagog 
 

UNDERVISAR: HappyJazz, JazzFunk
ÅLDER: 8-12 ÅR
NIVÅ: Enkel - Mellan 
 

Varmt välkomen säger vi till vår grymma Saga som är ny danspedagog hoss oss! En glad och varm tjej som med öppna armar tar emot vilken utamning som helst! Hon har dansat i 10 år och har under åren fått erfarenhet av flertal olika dansstilar. Saga är en av medlemmarna i Crew Evolution sedan start, där hon två dagar i veckan tränats i hårt teknikarbete, styrka och koroegrafikunskap.  Här möter hon dansstilar som Balett, jazz, HipHop, Heels, Jazz, Street,  Modern, Contemporary etc. 

Saga tar idag flera dansklasser i veckan med bred stilinriktng för att hämta ny kunskap och insperation. Som medlem i Crew Evolution har hon fått erfarenhet och tränat på att skapa egna koroegrafier. 
Saga  går även en treårig dansartistutbildning på LDMG. 

 

Utbildning:
* Dansat olika dansstilar  i 10 år 
* Medlem i Crew Evolutuion 
* Praktik på DansBruket 
* Elev på Lunds Dans och Musikalgymnasium 
* Medverkat i flertal shower och andra tillställningar 
* Arbetat  som danslärare på summer Dance Camp 2023

 

THILDA FRANSSON 

Thilda Fransson, 15 år 
Danspedagog 
 

UNDERVISAR: BarnBalett

ÅLDER: 3-8 år
NIVÅ: Enkel

Välkommen säger vi även till nya grymma Thilda!
15 år gammal med 9års erfarnhet av en salig blanding av dansstilar. Thilda är en strukturerad och ansvarsfull tjej som sedan barnsben haft ett brinnande intresse för dansen. Thilda är själv elev på DansBruket och en utav alla som hämtar meriten i att gå alla kurser för tonår/vuxen samtidigt som hon är medlem i crew Evolution som är en avancerad show och tävlingsgrupp. Där tränas hon hårt i balett, teknik, koroegrafi och styrka. Även här prövas hon i att skapa eget och improvisation.

Thilda är sedan innan en stor insperation för barn på dansskolan med sitt uttryck, sin passion och stora danskunskap. Thilda har bred grund inom allt från Street, HipHop, Jazz, Balett, Contemporary och modern. Men har sina hemsatilar i främst Contemporray och modern och en otrolig naturbegvning för balett och Jazz.  


Utbildning:
* Dansat olika dansstilar  i 9  år 
* Medlem i Crew Evolutuion 
* Praktik på DansBruket 
* Medverkati flertal shower och andra tillställningar 
* Arbetat  som danslärare på Summer Dance Camp 2023

TIDIGARE DANSLÄRARE PÅ DANSBRUKET:

Annie Salheden

Annie Salheden, 18 år
 

Sedan Annie var 5 år gammal har hon brunnit för dansen.  Dansen ligger henne forfarande varmt om hjärtat och idag går hon andra året på Lunds dans- och musikalgymnaisum, samtidigt som hon tar dansklasser flera dagar i veckan utanför skolan. För Annie finns ingen vila, hon letar ständigt tillfällen att få dansa och resterande lediga dagar hittar vi henne på scenen bakom Pidde P. 


Annie är en omsorgsfull och enrgisk tjej med kreativitet och alltid nya idder. Hon har testat på många olika dansstilar och gillar en blandning. Men måste hon välja är Jazz en stor favorit. På Annies lektioner möter du en sprallig och glad tjej som älskar att sprida dansglädje. På DansBruket ser vi henne i två poopulära barngrupper,  Street Kids 6-7 år, samt Street Jazz för 8-9 åringa där hennes undervisning går ut på att alla ska känna sig bra oavsett erfarnehet. 
 

"Jag är en glad och posstiv tjej som längtar tills att få träffa alla elever och skapa dansglädje. Jag vill att eleverna ska lämna mina lektioner och känna sig bra och nöjda med sin isats oavsett hur det gick!"


Utbildning: 
* Elev på Lunds dans- och musikalgymnasium
* Medverkat i olika dansförestälningar
* Dansare bakom Pidde P 
* Dansat i 12 år


 

Ellen Jensen

Ellen Jensen, 19 år 
 

En härlig, strukturerad och entusiastisk tjej som älskar att dansa! Ellen har dansat sen hon var 5 år gammal och varit fast sedan dess. 

Ellen har varit danspedagog sedan 4 år tillbaka och lär idag ut i stilarna Contemporary, Street Jazz, Funky Kids, Star Kids och Barnbalett här på Dansbruket och undervisar elever i åldern 2-13+.  Hon är även ansvarig och sköter administrativt arbete sedan några år tillbaka. 


"I danssalen trivs jag som bäst. Mitt mål är att eleverna ska ha roligt samtidigt som de utvecklas som dansare. Jag ser fram emot en ny termin som danslärare på DansBruket, samt att få träffa alla underbara elever, både nya och gamla!" 

 

Utbildning:
* Dansat olika stilar på DansBruket i 13 år.
* Dansat på flertal olika dansskolor 
* Medverkat på flera workshops och event
* Medverkat i tävlingar och många dansföreställningar.
*Erfarenhet att jobba med barn och med pedagogiskt arbete
* Vinnare av distriktfestivalen i Danskarusellen 2021/2022
* Skapade dansshowen "Are you ready?" 2022
* Skapade dansshowen "Human" 2023

 


Inne på sitt fjärde år som danslärare inom bland annat stilarna Barnbalett, Street Kids, Dance Kids, Contemporary/Modern och Street Jazz.

Jonna Borglin

Jonna Borglin, 26 år 


En glad, energisk tjej som började dansa när hon var 8 år gammal som elev på DansBruket. 
Jonna har varit elev på dansskolan sedan starten och gick sedan över från elev till danspedagog med ett brinnande intresse.  Jonna har undervisat och hållit klasser i Street Jazz, HipHop/House och barnklasser under våren 2015 och hösten 2018. 

"Det bästa jag vet med dansen är att man alltid lär sig något nytt. Man träffar nytt folk hela tiden och man får bra träning och såklart uppvisningarna. Jag älskar att lära barn nya steg och jag tycker det är roligt att vara med barnen och få se dem ha roligt."

Utbildning:
* Dansat på DansBruket i 11 år.
* Inriktning på Street Jazz och HipHop
* Medverkat i flera olika dansföreställningar

Frida Lindskog

Frida Lindskog, 25 år
 

Frida har dansat sedan hon var liten och varit rn del av DansBruket sedan länge, både som elev själv och danspedagog. Hon är för tillfället inte aktiv dansare, men tycker fortfarande att dansen är en del av henne. 

Frida har en bred grund inom många olika dansstilar, men inriktiar sig mycket på modernt och jazz. En erfaren, inspererande och glad tjej med stort intresse för pedagogiskt arbete. Vi hittar henne i grupperna Street Kids 6-7 år och BarnBalett 3-7 år. 

Har tidigare undervvisat, Street Jazz, BarnBalett, Avancerad dansteknik, Hiphop/House. 

Utbildning:
*3-årig utbildning till dansartist vid Lunds Dans- och *Musikalgymnasium
*Dansat på Dansbruket i 7 år. 
*Medverkat i flera olika shower och dansföreställningar
*Medverkat på workshops
*Ägnat sig åt annat pedagogiskt arbete 

Cornelia Malmberg

Cornelia Malmberg, 22 år  


Hon började dansa när hon var 6 år gammal.
Cornelia har dansat på DansBruket i 11 år där hon testat på flertalet olika dansstilar. 
Glädjen ligger i att koreografera egna dansnummer och under våren 2017 koreograferade hon ett nummer till Dansshowen - Alla barn har rätt till en familj.
 
Cornelia har en grund inom flera stilar och lär bland annat ut, Sreet Kids, Street Jazz, Contemporary, Avancerad dansteknik Girly ragga/dancehall, flexibility och HipHop. 

"Jag älskar att se barn och ungdomar dansa och utvecklas på sitt egna sätt. Jag själv har vuxit som person under alla mina dans år. Det ska bli så roligt att undervisa för andra barn och ungdommar på DansBruket och jag ser fram emot en spännade termin tillsammans med eleverna" 

Idag ligger Cornelias dansskor på hyllan då hennes intresse ligger i träning och håår, vilkt ho får utlpp för som både PT och frisör. 

Utbildning:
* Dansat på Danbruket i 10 år
* Tagit dansklasser på andra dansskolor
* Medverkat i flera olika dansföreställningar. 
* Certifierad PT - Drottning Blanka, K-stad
* Ägnat sig åt pedagigsikt arbete 
* Jobbar idag som personlig tränare 

Johanna Pettersson

Johanna Pettersson, 32 år


Johanna, även kallad Jp, började dansa när hon var 9 år gammal. Efter sin gymnasieutbildning på Christian 4:s gymnasium gick hon två år på Löftadalens folkhögskola inriktning dans, där hon fick chansen att jobba upp sin teknik för att kunna söka till en professionell dansskola. Efter två år sökte hon till Iwanson International School of Contemporary Dance i München, där hon under tre års tid fått daglig träning inom balett, contemporary, jazz, floor teknik mm.

Under det sista året har hon även läst pedagogik inom dessa ämnen och även yoga.
Under de senaste året har Johanna jobbat på flera olika dansstudios i Skåne och har även gjort en instruktörsutbildning inom FortGjort.
Hon har också medverkat i flera föreställningar både i Sverige och i München.

Utbildning:
* Christian 4:s Gymnasium inriktning dans
* 2-årig utbildning på Löftadalens folkhögskola Danslinjen 
* 3-årig utbildning på Iwanson International School of Contemporary Dance
* Examen som dansare/danspedagog

Julia Söderberg 

Julia Söderberg 16 år 

Julia är en driven målmedveten tjej som alltid haft stora drömmar i dansen och alltid strävat efter att få bli danslärare. Hon har dansat i 9 år och aldrigt haft ett uppehåll sedan dess. Hon är själv elev på DansBruket och tar flera dansklasser i veckan vilket ger henne en otrolig stilbredd. Julia är även en av medlemarna i Crew Evolution som är en avancerad show och tävlingsgrupp. Där tränas hon hårt i balett, teknik, koroegrafi och styrka. Även här prövas hon i att skapa eget och improvisation.

Julia älskar att få ta fram sin kretiva sida och skapa koroegrafier i alla dess former. Hon har en stor kärlek för barn och älskar att få överföra sin kreativitet och kärlek för dansen till barnen. Att få vara en förebild och insperation är högsta strävan och hon ser nu fram emot att få gå in i rollen som hjälpande hand i barngrupperna!

Utbildning:
* Dansat i 9år på olika dansskolor
* Medverkat i flertal dansshower och föreställningar
* Erfarnhet av påedagogiskt arbete - bla. barnvakt 
* Elev på DansBruket
* Medlem i  Crew Evolution
* Praktik på DansBruket

Amanda Persson

Amanda Persson, 20 år
 

Varmt välkommen säger vi till grymma Amanda!
Amanda är ny pedagog hos oss på DansBruket och en hjälpande hand i Street Kids 6-7 år med fokus på pedagoigiskt arbete.
Amanda har själv dansat som barn och har än idag ett intresse i röelse och musik. Amandas brinnande intresse är barn, vilket hon får utlopp som förskolepedagog sedan ett år tillbaka efter en treårig gymnaieutbildning -  inriktning Barn och Fritid.

Hon har även besökt andra förskolor i samband med praktik men även olika skolor vilket ger henne en bred erfarnhet av barn i olika åldrar. Utöver detta gillar Amanda  att resa och har testat på livet som au pair i Usa under 2022.  

Amanda är barnens favorit med energi i massor och kreaivitet i överflöd. Med stor erfarnhet jobbar hon metodiskt och individuellt utifrån varje barns förmåga och får alla att trivas och känna trygghet.   

Utbildning:
* Treårig utbildning på barn och fritidsprogrammet 
* Utbildad barnskötare
* Arbetat som au pair i USA
* Danserfarnhet seda barnsben 

Sara Månsson

Sara Månsson, 25 år
 

Sara har dansat sedan ung ålder och har spenderat stor del av sina dansår på DansBruket som elev. Efter många år fortsatte hon drömmen på Lunds dans och musikalgymnasium där hon även gik ut som utbildad dansartist.

Sara undervisade flera olika stilar här på DansBruket, bland annhat  Street Jazz, Barndans, Balett, Contemporary, HipHop/House och  Avancerad Dansteknik för barn och ungdommar våren 2015, hela 2016, hösten 2018 och våren 2019. 


Utbildning:
* 3-årig utbildning till dansartist vid LDMG
* Dansat på DansBruket i 9 år. 
* Besökt andra dansskolor
* Inriktning Street Jazz, Jazz, Modern
* Medverkat i fleraa olika  dansföreställningar
* Mdverkat i olika event

Saga Herrlin

Saga Herrlin, 20 år 


Saga hittade dansen när hon var 10 år gammal, och har sedan dess hållt igång. Saga är en grym dansare som inriktar sig till största del på mordent och contemporary. Hon undervisade på DansBruket hösten 2018 och våren 2019 i Street Jazz, HipHop, House och Barn Balett. Fokus på hennes lektioner var att varje elev skulle hitta sitt egna sätt att utrycka dans på. 

Utbildning:
* Dansat på Dansbruket i 5 år 
* Tagit kurser på balettakademin 
* Elev på Lunds dans och musikal gymnasium
* Medverkat i musikvideon Lakesides - HOME
* Medverkat i flera olika dansföreställningar
* Medverkat på olika event allt i från bröllop,workshops, möhippor m.m. 

Martina Kidbro

Martina Kidbro, 36 år


Martina har dansat sedan hon var 6 år gammal på olika dansskolor. Hennes inriktning har länge legat på Showjazz. Här har vi en kreativ och sprallig dansare som älskar att få andra att känna glädjen för dans. 

Martina har jobbat som danspedagog på flera ställen runt om Hässleholm. Vi har sett henne medverka i casinorevyn, Bingolotto tv4, musikaler, julshower, och annat smått och gott. Hon har även varit koreograf i olika produktioner. 

Utbildning:
* ​​​​​​Utbildad förskollärare 
* Estetiska programmet på Tekniska
* Artistutbildningen på Musiktesterskolan i Bjärnum.