Ellen Jensen

Ellen Jensen, 18 år 
Ansvarig på DansBruket

 

En härlig, strukturerad och entusiastisk tjej som älskar att dansa! Ellen har dansat sen hon var 5 år gammal och varit fast sedan dess. Hon tar fortfrande flera dansklasser i veckan för att nå högsta möjliga utveckling och sprida insperationen vidare. 

Ellen har varit danspedagog sedan 4 år tillbaka och lär idag ut i stilarna Contemporary, Street Jazz, Funky Kids, Star Kids och Barnbalett här på Dansbruket och undervisar elever i åldern 2-13+.  Hon är även ansvarig och sköter administrativt arbete sedan några år tillbaka. 


"I danssalen trivs jag som bäst. Mitt mål är att eleverna ska ha roligt samtidigt som de utvecklas som dansare. Jag ser fram emot en ny termin som danslärare på DansBruket, samt att få träffa alla underbara elever, både nya och gamla!" 

 

Utbildning:
* Dansat olika stilar på DansBruket i 13 år.
* Dansat på flertal olika dansskolor 
* Medverkat på flera workshops och event
* Medverkat i tävlingar och många dansföreställningar.
*Erfarenhet att jobba med barn och med pedagogiskt arbete
* Vinnare av distriktfestivalen i Danskarusellen 2021/2022
* Skapade dansshowen "Are you ready?" 2022
* Ligger bakom projektet av Summer Dance Camp


Inne på sitt fjärde år som danslärare inom bland annat stilarna Barnbalett, Street Kids, Dance Kids, Contemporary/Modern och Street Jazz.

Annie Salheden

Annie Salheden, 18 år
 

Sedan Annie var 5 år gammal har hon brunnit för dansen.  Dansen ligger henne forfarande varmt om hjärtat och idag går hon andra året på Lunds dans- och musikalgymnaisum, samtidigt som hon tar dansklasser flera dagar i veckan utanför skolan. För Annie finns ingen vila, hon letar ständigt tillfällen att få dansa och resterande lediga dagar hittar vi henne på scenen bakom Pidde P. 


Annie är en omsorgsfull och enrgisk tjej med kreativitet och alltid nya idder. Hon har testat på många olika dansstilar och gillar en blandning. Men måste hon välja är Jazz en stor favorit. På Annies lektioner möter du en sprallig och glad tjej som älskar att sprida dansglädje. På DansBruket ser vi henne i två poopulära barngrupper,  Street Kids 6-7 år, samt Street Jazz för 8-9 åringa där hennes undervisning går ut på att alla ska känna sig bra oavsett erfarnehet. 
 

"Jag är en glad och posstiv tjej som längtar tills att få träffa alla elever och skapa dansglädje. Jag vill att eleverna ska lämna mina lektioner och känna sig bra och nöjda med sin isats oavsett hur det gick!"


Utbildning: 
* Elev på Lunds dans- och musikalgymnasium
* Medverkat i olika dansförestälningar
* Dansare bakom Pidde P 
* Dansat i 12 år


 

Alva Johansson

Alva Johansson, 19 år 
Ansvarig på DansBruket
 

Alva! En ambitös, energisk och positv tjej som tog sina första danssteg vid 3-års ålder. Hon har besökt olika dansskolor runt om i skåne där hon under åren packat sin ryggsäck med erfarenheter.
Alva blev elev på DansBruket strax efter starten och har inte lämnat sedan dess. 

Hon tar fortfarande flera dansklasser i veckan på andra dansskolor då största möjliga utveckling och insperation alltid är ett mål. Parallelt får hon utlopp för sitt stora undervisningsintresse genom att lära ut olika stilar samt cochar Crew Evolution. Utöver detta är Alva även ansvarig på DansBruket samt sköter adiminstrativt arbete.

Alva älskar att själv att ta plats på dansgolvet, men framförallt att se andra utvecklas individuellt till sina egna dansare. Hon är en glad tjej med höga ambitioner

 

"Att få vara en förebild och en vägledare är ett ansvar jag älskar att bära. Jag vill få alla elever, nya som gamla att lyckas efter sin egna förmåga och viktigast av allt, ha roligt. Alla kan dansa!"


Utbildning:
* Dansat i 16 år på olika dansskolor
* Bred grund inom flertal olika dansstilar
* Medverkat i flera dansföreställningar och deltagit i tävlingar.
* Medverkat på olika event och workshops.
* Skapade projektet  Summer Dance Camp
* Ägnat sig åt olika former av pedagoiskt arbete
* Arbetar idag på skola med olika pedagogiska roller
* Efarenhet av teamledaroll och utbildad teamledare

* Vinnare av distriktfestivalen i Danskarusellen 2021/2022
* Skapade dansshowen "Are you ready?" 2022


Jobbat som danslärare sedan 3 år tillbaka inom flera olika  stilar: 
Avancerad dansteknik, HipHop, Street, Commercial, House, Street Kids, Funky Kids, Star Kids, Street Jazz, BarnBalett, Girly style, Ragga/Dancehall, Jazz, MIX and MOVE och Crew Evolution med inriktning Modern, Jazz och Contemporary

 

Amanda Persson

Amanda Persson, 20 år
 

Varmt välkommen säger vi till grymma Amanda!
Amanda är ny pedagog hos oss på DansBruket och en hjälpande hand i Street Kids 6-7 år med fokus på pedagoigiskt arbete.
Amanda har själv dansat som barn och har än idag ett intresse i röelse och musik. Amandas brinnande intresse är barn, vilket hon får utlopp som förskolepedagog sedan ett år tillbaka efter en treårig gymnaieutbildning -  inriktning Barn och Fritid.

Hon har även besökt andra förskolor i samband med praktik men även olika skolor vilket ger henne en bred erfarnhet av barn i olika åldrar. Utöver detta gillar Amanda  att resa och har testat på livet som au pair i Usa under 2022.  


Amanda är barnens favorit med energi i massor och kreaivitet i överflöd. Med stor erfarnhet jobbar hon metodiskt och individuellt utifrån varje barns förmåga och får alla att trivas och känna trygghet.   

Utbildning:
* Treårig utbildning på barn och fritidsprogrammet 
* Utbildad barnskötare
* Arbetat som au pair i USA
* Danserfarnhet seda barnsben 

TIDIGARE DANSLÄRARE PÅ DANSBRUKET:

Johanna Gunnarsson

Johanna Gunnarsson, 30 år
Grundare för DansBruket i Vinslöv. 


Utbildad dansartist och har under flera år hållit i olika dansutbildningar och workshops. I Vinslöv har hon under flera terminer och sommarkurser haft barngrupper med inriktning på street- och jazzdans. Med engagemang och naturlig auktoritet får hon barn att trivas och utvecklas i sin egen takt. 

2015 tilldelades Johanna ett stipendium av Lions Club i Vinslöv.
Det har alltid funnit ett stort intresserat för träning och hälsa. Med hjälp av PT och coaching vill hon även utveckla Yogan och Mammagrupperna på DansBruket. 

Utbildning:

* Estetiskt Program med inriktning dans på C4 - Kstad
* 3-årig utbildning till dansartist vid LDMG
* Certiferad Zumbainstruktör
* Avancerad Utbildning i balett, jazz, contemporary och yoga vid Trinity Laban Concervatorie of Dance i London.
* 2016 - SAFEs vidareutbildning inom träning under och efter graviditet. 

Jonna Borglin

Jonna Borglin, 25 år 


En glad, energisk tjej som började dansa när hon var 8 år gammal som elev på DansBruket. 
Jonna har varit elev på dansskolan sedan starten och gick sedan över från elev till danspedagog med ett brinnande intresse.  Jonna har undervisat och hållit klasser i Street Jazz, HipHop/House och barnklasser under våren 2015 och hösten 2018. 

"Det bästa jag vet med dansen är att man alltid lär sig något nytt. Man träffar nytt folk hela tiden och man får bra träning och såklart uppvisningarna. Jag älskar att lära barn nya steg och jag tycker det är roligt att vara med barnen och få se dem ha roligt."

Utbildning:
* Dansat på DansBruket i 11 år.
* Inriktning på Street Jazz och HipHop
* Medverkat i flera olika dansföreställningar

Frida Lindskog

Frida Lindskog, 24 år
 

Frida har dansat sedan hon var liten och varit rn del av DansBruket sedan länge, både som elev själv och danspedagog. Hon är för tillfället inte aktiv dansare, men tycker fortfarande att dansen är en del av henne. 

Frida har en bred grund inom många olika dansstilar, men inriktiar sig mycket på modernt och jazz. En erfaren, inspererande och glad tjej med stort intresse för pedagogiskt arbete. Vi hittar henne i grupperna Street Kids 6-7 år och BarnBalett 3-7 år. 

Har tidigare undervvisat, Street Jazz, BarnBalett, Avancerad dansteknik, Hiphop/House. 

Utbildning:
*3-årig utbildning till dansartist vid Lunds Dans- och *Musikalgymnasium
*Dansat på Dansbruket i 7 år. 
*Medverkat i flera olika shower och dansföreställningar
*Medverkat på workshops
*Ägnat sig åt annat pedagogiskt arbete 

Cornelia Malmberg

Cornelia Malmberg, 21 år  


Hon började dansa när hon var 6 år gammal.
Cornelia har dansat på DansBruket i 11 år där hon testat på flertalet olika dansstilar. 
Glädjen ligger i att koreografera egna dansnummer och under våren 2017 koreograferade hon ett nummer till Dansshowen - Alla barn har rätt till en familj.
 
Cornelia har en grund inom flera stilar och lär bland annat ut, Sreet Kids, Street Jazz, Contemporary, Avancerad dansteknik Girly ragga/dancehall, flexibility och HipHop. 

"Jag älskar att se barn och ungdomar dansa och utvecklas på sitt egna sätt. Jag själv har vuxit som person under alla mina dans år. Det ska bli så roligt att undervisa för andra barn och ungdommar på DansBruket och jag ser fram emot en spännade termin tillsammans med eleverna" 

Idag ligger Cornelias dansskor på hyllan då hennes intresse ligger i träning och håår, vilkt ho får utlpp för som både PT och frisör. 

Utbildning:
* Dansat på Danbruket i 10 år
* Tagit dansklasser på andra dansskolor
* Medverkat i flera olika dansföreställningar. 
* Certifierad PT - Drottning Blanka, K-stad
* Ägnat sig åt pedagigsikt arbete 
* Jobbar idag som personlig tränare 

Sara Månsson

Sara Månsson, 25 år
 

Sara har dansat sedan ung ålder och har spenderat stor del av sina dansår på DansBruket som elev. Efter många år fortsatte hon drömmen på Lunds dans och musikalgymnasium där hon även gik ut som utbildad dansartist.

Sara undervisade flera olika stilar här på DansBruket, bland annhat  Street Jazz, Barndans, Balett, Contemporary, HipHop/House och  Avancerad Dansteknik för barn och ungdommar våren 2015, hela 2016, hösten 2018 och våren 2019. 


Utbildning:
* 3-årig utbildning till dansartist vid LDMG
* Dansat på DansBruket i 9 år. 
* Besökt andra dansskolor
* Inriktning Street Jazz, Jazz, Modern
* Medverkat i fleraa olika  dansföreställningar
* Mdverkat i olika event

Johanna Pettersson

Johanna Pettersson, 30 år


Johanna, även kallad Jp, började dansa när hon var 9 år gammal. Efter sin gymnasieutbildning på Christian 4:s gymnasium gick hon två år på Löftadalens folkhögskola inriktning dans, där hon fick chansen att jobba upp sin teknik för att kunna söka till en professionell dansskola. Efter två år sökte hon till Iwanson International School of Contemporary Dance i München, där hon under tre års tid fått daglig träning inom balett, contemporary, jazz, floor teknik mm.

Under det sista året har hon även läst pedagogik inom dessa ämnen och även yoga.
Under de senaste året har Johanna jobbat på flera olika dansstudios i Skåne och har även gjort en instruktörsutbildning inom FortGjort.
Hon har också medverkat i flera föreställningar både i Sverige och i München.

Utbildning:
* Christian 4:s Gymnasium inriktning dans
* 2-årig utbildning på Löftadalens folkhögskola Danslinjen 
* 3-årig utbildning på Iwanson International School of Contemporary Dance
* Examen som dansare/danspedagog

Saga Herrlin

Saga Herrlin, 18 år 


Saga hittade dansen när hon var 10 år gammal, och har sedan dess hållt igång. Saga är en grym dansare som inriktar sig till största del på mordent och contemporary. Hon undervisade på DansBruket hösten 2018 och våren 2019 i Street Jazz, HipHop, House och Barn Balett. Fokus på hennes lektioner var att varje elev skulle hitta sitt egna sätt att utrycka dans på. 

Utbildning:
* Dansat på Dansbruket i 5 år 
* Tagit kurser på balettakademin 
* Elev på Lunds dans och musikal gymnasium
* Medverkat i musikvideon Lakesides - HOME
* Medverkat i flera olika dansföreställningar
* Medverkat på olika event allt i från bröllop,workshops, möhippor m.m. 

Martina Kidbro

Martina Kidbro, 35 år

Utbildning:
* ​​​​​​Utbildad förskollärare 
* Estetiska programmet på Tekniska
* Artistutbildningen på Musiktesterskolan i Bjärnum. 


Martina har dansat sedan hon var 6 år gammal på olika dansskolor. Hennes inriktning har länge legat på Showjazz. Här har vi en kreativ och sprallig dansare som älskar att få andra att känna glädjen för dans. 

Martina har jobbat som danspedagog på flera ställen runt om Hässleholm. Vi har sett henne medverka i casinorevyn, Bingolotto tv4, musikaler, julshower, och annat smått och gott. Hon har även varit koreograf i olika produktioner.